Shark Island

Posted by universechild On Feb 3, 2009 0 comments







Με μια μακρά ιστορία που πάει πίσω στο '79 και τη μπάντα "The Sharks" του τραγουδιστή Richard Black (τότε Richard Czerny) και του κιθαρίστα Spencer Sercombe, οι Shark Island γνώρισαν επιτυχία και υπήρξαν ηχηρό όνομα στο περίφημο Sunset Strip του LA κατά τα '80s.


Ως "Sharks" έχουν στο ενεργητικό τους ένα άλμπουμ (που κυκλοφόρησε ανεξάρτητα), το Altar Ego (1982) καθώς και δύο σινγκλ, τα "Hey"/Bang A Gong (Get It On)" και "I'm Electric"/"Santa Claus Is Coming to Town".


Χαρακτηριστικό της χαρισματικής σκηνικής παρουσίας του Black είναι η προσπάθεια προσάρτησής του από τη μπάντα με την οποία μοιραζόταν το bill στις αρχές, τους American Heroes/ Mondo Cane, αλλά και οι φήμες που θέλουν τον Axl Rose να έχει αντιγράψει από αυτόν τις κινήσεις και το στυλ του.


Άλλαξαν το όνομά τους σε Shark Island το 1985 και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν, επίσης ανεξάρτητα, το S'cool Bus (1986).




Το 1989, με τον Chris Heilmann στο μπάσο και τον Grey Ellis στα τύμπανα ηχογράφησαν για την Epic το θρυλικό ντεμπούτο τους Law of the Order (1989). Ένα από τα τραγούδια, το οποίο παραλίγο να μη μπει, το "Paris Calling", συνοδεύτηκε από ένα βίντεο με εξαιρετικά production values και σκηνοθεσία.


Επίσης, την ίδια χρονιά, συμμετείχαν με τα "Dangerous" και "Father Time" στο OST της ταινίας Bill & Ted's Excellent Adventure και μετά... τίποτα. Η μπάντα διαλύθηκε και τα μέλη δούλεψαν σε διαφορες μπάντες και project.


Η σχετικά πρόσφατη επανένωση έφερε την επανέκδοση του σπανιότατου μέχρι τότε Law of the Order, ενώ σηματοδότησε και την πρώτη επίσημη κυκλοφορία (ως bonus δισκάκι) του Bastille Day: Alive at the Whiskey (1989). Πίσω στα '80s, η μπάντα ήθελε το live σαν ντεμπούτο της, συναντώντας την άρνηση της εταιρίας.




Επίσης, παρουσίασαν 13 νέα κομμάτια με το δεύτερο (μετά από 16 χρόνια!) άλμπουμ τους Gathering of the Faithful (2005).


Μια περίπτωση μπάντας που πολλοί έχουν πει "κρίμα" και "τι θα γινόταν αν...", η δουλειά και οι ηχογραφήσεις τους παραμένουν από τα κρυμμένα διαμάντια του είδους, και αξίζουν τη προσοχή κάθε φίλου του, χωρίς Glam υπερβολές ή sleaze βρωμιά, ατόφιου Αμερικάνικου Hard Rock.

Δισκογραφία

1982 - Altar Ego (ως The Sharks)
1986 - S'cool Bus
1989 - Bastille Day: Alive at the Whiskey
1989 - Law of the Order
2005 - Gathering of the Faithful


Video-Clip















0 comments: