Slaughter

Posted by universechild On Feb 21, 2009 0 comments




Με ένα όνομα που σε εμάς σήμερα θυμίζει βόρβορο (πόσες death και black μπάντες χρησιμοποίησαν τη λέξη "Slaughter";), οι Glam Metallers από το Las Vegas μόλις που πρόλαβαν το βαγόνι του Glam γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στα τέλη των 80s/αρχές 90s, ενώ τα επόμενα χρόνια μέχρι και σήμερα εξακολούθησαν να είναι δραστήριοι.



Δημιουργήθηκαν το 1988 από τους Mark Slaughter (φωνητικά) και Dana Strum, δύο πρώην μέλη του project του κιθαρίστα των Kiss, Vinnie Vincent Invasion. Η μπάντα συμπληρώθηκε με τους Tim Kelly (κιθάρα) και Blas Elias (τύμπανα). Με αυτή τη σύνθεση κυκλοφόρησαν το πλατινένιο ντεμπούτο τους, Stick It To Ya (1990), με πετυχημένα single όπως τα "Fly to the Angels", "Up All Night" και "Spend My Life". Παράλληλα, κυκλοφόρησε και το live EP Stick it Live (1990) το οποίο έγινε χρυσό. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικά και σουρεαλιστικά εξώφυλλα των δύο δίσκων με το κορίτσι στο στόχο και το Theme Park, δημιουργίες του Glen Wexler.

Την ίδια εποχή ηχογράφησαν και το single "Shout it Out" για το soundtrack της ταινίας Bill and Ted's Bogus Journey, το οποίο συνοδεύτηκε και από βίντεο που παίχτηκε πολύ στο MTV.



Το δεύτερο άλμπουμ τους The Wild Life (1992), με ένα πρωτότυπο για το είδος εξώφυλλο που θυμίζει χαρακτικό του 19ου αιώνα, τα πήγε επίσης καλά, φτάνοντας να γίνει χρυσό, με το single "Real Love" να γίνεται hit.

Το 1993 δέχτηκαν ένα διπλό χτύπημα καθώς από τη μία ο Tim Kelly συνελήφθη με κατηγορίες ως "βαποράκι", ενώ από την άλλη ο Dana Strum τραυματίστηκε σε ατύχημα μοτοσυκλέτας. Παρόλα αυτά, ο ηχογραφήσεις για τρίτο άλμπουμ ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο του 1994, ενώ ετοιμάστηκε κι ένα βίντεο για το "Searchin" από την Chrysalis. Δυστυχώς όμως για τους Slaughter, τους πήρε η μπάλλα του grunge και με τη απορρόφηση της Chrysalis από την EMI έμειναν χωρίς συμβόλαιο.



Η τύχη τους χαμογέλασε οταν συνεργάστηκαν με ένα label που ήθελε να κρατήσει το hard rock ζωντανό, την CMC Records, κυκλοφορώντας τελικά το Fear No Evil (1995). Το άλμπουμ είχε μικρή επιτυχία στις ΗΠΑ, αλλά βρήκε το κοινό του στη χώρα-παράδεισο για το είδος, την Ιαπωνία. Στις τουρνέ για την προώθησή του, και λόγω των προβλημάτων του Kelly με το νόμο, στη θέση της κιθάρας βρέθηκε ο Dave Marshall.



Ο επόμενος δίσκος Revolution (1997), αντανακλώντας και το εντελώς "stoner" εξώφυλλο που θυμίζει Spiritual Beggars, ήταν σε αρκετά πιο εκλεκτικό και ψυχεδελικό ύφος.



Ένα χρόνο μετά τους χτύπησε η τραγωδία με τον πρόωρο θάνατο του Tim Kelly σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι Slaughter, που για μια δεκαετία δεν είχαν αλλάξει τη συνθεσή τους, επηρεάστηκαν πολύ από το χαμό του, αλλά αποφάσισαν να μην διαλύσουν τη μπάντα. Ο Dave Marshall τους βοήθησε για ακόμη μια φορά στην τουρνέ της Ιαπωνίας, ενώ επίσημα στη θέση του κιθαρίστα μπήκε ο Jeff Blando. Ως φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Kelly, το Eternal Live (1998) περιέχει ηχογραφήσεις από τα τελευταία live της μπάντας με τον αδικοχαμένο κιθαρίστα.



Με τον Blando κυκλοφόρησαν το Back to Reality (1999), ο οποίος και είναι ο τελευταίος δίσκος τους μέχρι στιγμής. Στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας κυκλοφόρησε και σε DVD-Audio η συλλογή Then and Now (2004). Η μπάντα συνεχίζει να είναι συναυλιακά δραστήρια κάνοντας περιοδείες και παίζοντας σε διάφορα Glam φεστιβάλ και event όπως το Rocklahoma του 2007 ή την Motley Cruise του 2008.

Δισκογραφία

1990 - Stick it To Ya
1990 - Stick it Live
1992 - The Wild Life
1995 - Fear No Evil
1995 - Mass Slaughter: The Best of Slaughter
1997 - Revolution
1998 - Eternal Live
1999 - Back to Reality


0 comments: