Nitro

Posted by universechild On Feb 25, 2009 0 comments


Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε κακοί (αναρωτιέμαι γιατί αυτό το λένε ΟΛΟΙ όσοι ετοιμάζονται να πούνε κακίες), αν το L.A. των 80s ήταν το χωριό των τρελλών Γαλατών, οι Nitro είχαν σίγουρα εξασφαλισμένο το ρόλο του Κακοφωνίξ. Ποτέ ένα τόσο κραυγαλέο image δεν υποστηρίχτηκε από ανάλογες ψηλές κραυγές, σε μια μπάντα πιο Spinal Tap από τους ίδιους τους Spinal Tap.



Οι Nitro δημιουργήθηκαν το 1987 από το project του τραγουδιστή Jim Gillette, ο οποίος παρέα με τους Michael Angelo Batio (κιθάρα) και T.J. Racer (μπάσο), και με την συμμετοχή των Vinnie Saint James στα τύμπανα και Kevin Jacheta στα πλήκτρα, κυκλοφόρησε το δίσκο Proud to Be Loud (1987). Με την φυγή των δύο τελευταίων και την προσθήκη του Bobby Rock (ex-Vinnie Vincent Invasion) στα τύμπανα, η τετράδα κινήθηκε ως Nitro, και γρήγορα εξασφάλισε συμβόλαιο με την Rampage (Rhino).



Η σύνθεση αυτή κυκλοφόρησε και τον πρώτο δίσκο τους Out Fucking Ragerous (1989), αν και ο Rock γρήγορα αποχώρησε για πάρει τη θέση του στα τύμπανα για την περιοδεία ο K.C. Comet, ο οποίος είναι και εκείνος που εμφανίζεται στα βίντεο για τα "Freight Train" και "Long Way From Home". Μέχρι να έρθει η ώρα για την ηχογράφηση του δεύτερου και τελευταίου δίσκου τους, Hot Wet Dripping With Sweat (1991), o T.J. Racer είχε παραδώσει το μπάσο στον Ralph Carter, ενώ στα τύμπανα βρέθηκε ο Johnny Thunder. Έκαναν και ένα βίντεο με τη διασκευή (από Ted Nugent) "Cat Scratch Fever".

Η μπάντα διαλύθηκε το 1993, ο μεν Batio κυνήγησε σόλο καριέρα, ενώ ο Gilette τη γυναίκα-θρύλο του rock, Lita Ford, με την οποία παντρεύτηκε. Ο (αγνώριστος πλέον με ξυρισμένο κεφάλι και μουσάκι) Gilette και η Ford έμειναν από τότε αχώριστοι εδώ και 16 χρόνια, έχοντας αποκτήσει μάλιστα και δύο παιδιά. Κακοφωνίξ-Κακοφωνίξ οι Nitro, αλλά ίσως το γεγονός αυτό λέει κάτι για τον χαρακτήρα του Gilette.



Στα τέλη των 90s ο Gilette παρέα με τον Batio κυκλοφόρησαν το Gunnin' For Glory (1999), μια συλλογή με παλιά demo των Nitro αλλά και κομμάτια από τη παλιά μπάντα του Batio, The Michael Angelo Band.

Δισκογραφία
1987 - Proud To Be Loud
1989 - Out Fucking Ragerous aka O.F.R.
1991 - Hot Wet Dripping With Sweat aka Nitro II: H.W.D.W.S.
1999 - Gunnin' For Glory

0 comments: