Angelo Perlepes' Mystery

Posted by universechild On Oct 22, 2011 0 comments


Ο Άγγελος Περλεπές είναι από τις σημαντικότερες μορφές και ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες που έχουν περάσει από την ελληνική σκηνή του Heavy Metal. Γεννημένος το 1966, η ενασχόλησή του με το χώρο πάει πίσω στα τέλη των 70s/αρχές 80s.

Ξεκίνησε πιτσιρικάς με τους Stigma,
κι επίσης στα 90s για διάστημα ήταν στους Blood Covered. Το 1986 ξεκίνησε το δικό του προσωπικό σχήμα, τους Mystery, η δισκογραφική παρουσία των οποίων αγγαλιάζει τα 90s και την δεκαετία που μόλις αφήσαμε, αλλά η ψυχή τους βρίσκεται στην καρδιά των κλασικών για το rock δεκαετιών του 1970 και 1980.

Όπως ισχύει και με άλλους κορυφαίους τεχνίτες της εξάχορδης όπως ο Ingwie Johahn Malmsteen, απόλυτος ήρωας του είναι ο Richie Blackmore, και το Νεοκλασικό ύφος της μουσικής του μπορεί να συγκριθεί με εκείνο του Σουηδού βιρτουόζου. Οι δίσκοι του Περλεπέ όμως, πέρα από την τεχνική αρτιότητα στο παίξιμο που δεν είναι στην αρμοδιότητα ενός μη-κιθαρίστα να κρίνει, ξεχειλίζουν από ατόφιο συναίσθημα και, όπως είναι και ο τίτλος ενός από τους δίσκους του, πάθος.

Μια από τις αδικίες που πάντα είχε αυτή η κομπλεξική χώρα είναι πως ο Περλεπές (όπως και άλλα από τα σημαντικά ονόματα, όπως οι Spitfire ή οι Firewind) είναι άγνωστος στο ευρύτερο, μη rock/metal, ελληνικό κοινό, ενώ τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τους Πυξ Λαξ τους ξέρουν ακόμη και οι γιαγιάδες! Τα σόλο (μόνο τα σόλο) από τα Burning Eyes, Tales of the Unexpected ή Neverending Flame έχουν περισσότερο συναίσθημα από το σύνολο της δισκογραφικής παρουσίας του ελληνικού ροκ (προσοχή στη γραφή, άλλο ελληνικό ροκ και άλλο ελληνόφωνο rock...) Δεν θέλουμε να θίξουμε, αλλά μερικές φορές σε πιάνει αγανάκτηση με το κόμπλεξ  απέναντι στο heavy metal.

Περιττό να πούμε πως οι τέσσερις ολοκληρωμένες δουλειές που έχει παρουσιάσει με τους Mystery, καθώς και οι άλλες κυκλοφορίες του, αποτελούν must σε κάθε ενημερωμένη rock δισκοθήκη.

Δισκογραφία Mystery:
  • 1991 - Angelo Perlepes' Mystery
  • 1999 - Tales...
  • 2001 - Fatal Passion
  • 2004 - Destiny 
  • 2005 - Mysteryology (Συλλογή)
  Mystery Links:





0 comments: