Child's Play

Posted by universechild On Oct 21, 2011 0 comments



Μια αξιόλογη μπάντα από την Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, η οποία δημιουργήθηκε το 1983 και έδρασε σε τοπικό κυρίως επίπεδο, με μεγάλη δημοτικότητα στην rock σκηνή της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Δημιουργήθηκε από τους Larry Hinshaw (φωνή), Brian Jack (κιθάρα), Phil Wiser (μπάσο), Jimmy Shafer (κιθάρα) και Steve Albinak (τύμπανα). Η σύνθεση σταθεροποίηθηκε όταν ήρθαν στη κιθάρα ο Nicky Kay στη θέση του Shafer, και ο John Allen στα τύμπανα, και η μπάντα γνώρισε αρκετή επιτυχία στην περιοχή της Ανατολικής Ακτής, με πολλές περιοδείες και την κυκλοφορία ενός EP, Ruff House (1986).

Όπως συνέβη και με άλλους στο είδος, οι Child's Play έφτασαν στο απόγειό τους στα τέλη των 80s/αρχές 90s, οπότε και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, αλλά μέχρι τότε είχε φύγει ο Wiser και στη θέση του είχε έρθει ο Idzi, ενώ ο Brian Jack ανέλαβε εκτός από την κιθάρα και τα φωνητικά αφού αποχώρησε και ο Hinshaw. Το Rat Race (1990) τους άνοιξε την πόρτα σε αρκετές περιοδείες σε όλες τις ΗΠΑ, παίζοντας κάτω από τους Cold Sweat.

Το Long Way (1993) κυκλοφόρησε με τον Tommy McRae στη θέση του Jack, αφού ο τελευταίος έφυγε για σόλο καριέρα. Όπως πάντα συμβαίνει, αρκετοί από το κοινό της μπάντας ανησύχησαν με την αλλαγή τραγουδιστή, αλλά ο δίσκος αποδείχτηκε καλός και είχε επιτυχία, πάντα με βάση τα μεγέθη της μπάντας.


Η μπάντα δεν διαλύθηκε ποτέ, απλά ακολούθησε ο καθένας το δρόμο του. Ο Tommy McRae έκανε σόλο καριέρα τόσο σαν ερμηνευτής, όσο και σαν τραγουδοποιός και παραγωγός. Ο John Allen έπαιξε με τους SR-71, ενώ αργότερα ξαναβρέθηκε μαζί με τον Nicky Kay στους Charm City Devils, και ο πρώτος δίσκος των οποίων με τον "ότι λέει το εξώφυλλο" τίτλο, Let's Rock-n-Roll, είναι βουτηγμένος σε eight-ίλα. Ο Brian Jack παίζει σόλο στην περιοχή της Βαλτιμόρης, και ο Idzi έπαιξε με τους Dirty Looks και δημιούργησε μια μπάντα, τους Slurp.

Δισκογραφία
  • 1986 - Ruff House EP
  • 1990 - Rat Race
  • 1993 - Long Way

0 comments: