Kix

Posted by universechild On Oct 14, 2011 0 comments



Οι Kix δημιουργήθηκαν το 1977 στο Maryland των ΗΠΑ από τους Ronnie  Younkins και Donnie Purnell, αλλά όπως και αρκετοί άλλοι που οι αρχές τους τοποθετούνται στα 70s, γνώρισαν την επιτυχία στο τελευταίο μισό των 80s.
 
 


Το ομώνυμο ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 1981, και το πιο γνωστό κομμάτι με σταθερή παρουσία σε συναυλίες είναι το "Love At First Sight". Για το Cool Kids (1983) έφυγε προσωρινά από τη μπάντα ο Ronnie Younkins και ακολούθησαν ένα πιο εμπορικό δρόμο. Ο δίσκος παραμένει καλός, αλλά ορισμένα κομμάτια του είναι σχεδόν αχαρακτήριστα!
 


Για το Midnite Dynamite (1985) οι Kix συνεργάστηκαν με τον παραγωγό Beau Hill (RATT, Warrant, Winger), και ο δίσκος μπορεί να θεωρηθεί και η αρχή της ανόδου τους σε πιο mainstream ακροατήρια. Δυνατό το ομώνυμο κομμάτι, όπως και τα πιο funky "Cold Shower" και "Sex".


Το επόμενο Blow My Fuse (1988) ήταν το πιο επιτυχημένο τους μέχρι στιγμής, με πολύ δημοφιλή single όπως το "Don't Close Your Eyes" (με στίχους ενάντια στην αυτοκτονία), "Cold Blood" και το ομώνυμο "Blow My Fuse". Ο δίσκος έγινε πλατινένιος και τα βίντεο έγιναν σταθερά στο playlist του MTV. Κυκλοφόρησαν λίγο αργότερα το 1989 σε βιντεοκασέτα, μαζί με σκηνές από το backstage.
 


Το Hot Wire (1991) συνέχισε την δοκιμασμένη συνταγή του Fuse, με λιγότερη επιτυχία όμως. Στην διάρκεια της περιοδείας του 1992 ηχογράφησαν και μια ζωντανή εμφάνιση στο πανεπιστήμιο του Maryland, το οποίο κυκλοφόρησε ως Live (1993). Το άλμπουμ έχει και τον ανεπίσημο τίτλο Contractual Obligation Live (Υποχρεωτικό από το Συμβόλαιο Live). 
 
 


Το 1994 τους έδιωξε (όπως και αρκετούς άλλους) η Atlantic, και η μπάντα κυκλοφόρησε τον τελευταίο της δίσκο μέχρι σήμερα, Show Business (1995) με την CMC International.


Έκτοτε τα μέλη ασχολήθηκαν με διαφορετικά side projects. Ο τραγουδιστής Steve Whitman δημιούργησε το 1996 τους Funny Money. Ο Ronnie Younkins συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή Jeremy L. White για ένα δίσκο, The Slimmer Twins: Lack of Luxury. Δημιούργησε αργότερα και τους Blues Vultures κυκλοφορώντας και ένα δίσκο Cheap Guitars & Honky Tonk Bars.


Οι Kix επανενώθηκαν το 2003 με την κλασική τους σύνθεση, με μόνη απουσία του Donnie Purnell, ενός από τα ιδρυτικά μέλη και βασικού συνθέτη. Αντικαταστάθηκε στο μπάσο από τον μπασίστα των Funny Money, Mark Schenker. Η σύνθεση των Steve Whitman (φωνητικά), Ronnie Younkins (κιθάρες), Brian Forsythe (κιθάρες), Jimmy Chalfant (τύμπανα) και Mark Schenker ξεκίνησε με reunion συναυλίες το Σεπτέμβριο του 2004, και έκτοτε παραμένει δραστήρια συναυλιακά, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει δίσκο με καινούριο υλικό από το 1995.

Δισκογραφία
  • 1981 - Kix
  • 1983 - Cool Kids
  • 1985 - Midnite Dynamite
  • 1988 - Blow My Fuse
  • 1991 - Hot Wire
  • 1993 - Live
  • 1995 - $how Bu$ine$$
  • 2002 - The Essentials (συλλογή)
  • 2004 - Thunderground (συλλογη με demos των '80s)
  • 2006 - Rhino Hi-Five (συλλογή με 5 κομάτια)

0 comments: