Danger Danger

Posted by universechild On Feb 14, 2009 0 comments


Οι Νεϋορκεζοι Danger Danger έκαναν κάποια επιτυχία με το μελωδικό, σε ύφος Bon Jovi, glam metal τους, με πετυχημένα άλμπουμ και sold-out συναυλίες. Ωστόσο, ατυχίες και κάποια νομικά προβλήματα τους εξαφάνισαν σχεδόν από το χάρτη. Παρόλα αυτά, κάποια μέλη εξακολούθησαν να είναι δραστήρια και η μπάντα συνέχισε να υπάρχει δημιουργώντας με συνέπεια δυνατά άλμπουμ και έχοντας ένα πιστό κοινό.

Δημιουργήθηκαν το 1987 από τον μπασίστα Bruno Ravel και τον drummer Steve West. Για κάποιο χρονικό διαστημα είχαν τον Mike Pont στη θέση του τραγουδιστή μαζί με τον (γνωστό από Savatage, Asia, Megadeth κτλ.) κιθαρίστα Al Pitrelli, και με τη προσθήκη του Kasey Smith στα πλήκτρα ηχογράφησαν ένα αρχικό demo. Δεν βρήκαν την ανταπόκριση που ήθελαν, αλλά όταν πήρε θέση στα φωνητικά ο Ted Poley (ex-Prophet, στα τύμπανα!), το δεύτερο demo τους οδήγησε σε συμβόλαιο με την Epic.


Οι ηχογραφήσεις του ντεμπούτου ξεκίνησαν με κιθαρίστα τον Tony "Bruno" Rey, αλλά ολοκληρώθηκαν όταν το line-up κάπως σταθεροποιήθηκε με τον Andy Timmons να παίρνει τη θέση του. Το ομότιτλο Danger Danger (1989) είχε θερμή υποδοχή περιέχοντας τα hits "Naughty Naughty" και "Bang Bang" (όλα με διπλές λέξεις τα είχαν;), και η μπάντα βγήκε σε περιοδεία με superstars όπως οι Alice Cooper, Kiss, Warrant και Extreme. Αξίζει ένα σχόλιο και για το αρκετά νοσταλγικό, pulp και με noir ατμόσφαιρα εξώφυλλο (αλλά και αρχικό λογότυπο) που θυμίζει το γνωστό "The Shadow", ραδιοφωνική suspense επιτυχία στα 30s.


Ο δεύτερος δίσκος με τίτλο Screw It! (1991) και με καταπληκτικό εξώφυλλο που θυμίζει το περιοδικό κόμιξ Heavy Metal, αλλά και το βρετανικό 2000 A.D. δεν είχε την επιτυχία του πρώτου, αλλά κομμάτια του όπως τα "Monkey Business" και "I Still Think About You" έγιναν hits και η μπάντα βγήκε σε περιοδεία ξανά με τους Kiss. Στην πορεία εγκατέλειψε και ο Smith επειδή δόθηκε περισσότερη έμφαση στην κιθάρα σε σχέση με τα πλήκτρα.

Το 1993 και ενώ είχαν ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για τον τρίτο τους δίσκο, Cockroach, απέλυσαν για άγνωστους λόγους τον Ted Poley. O πρώην τραγουδιστής τους κινήθηκε δικαστικά και εμπόδισε την κυκλοφορία του άλμπουμ, ενώ είχαν προβλήματα ακόμη κι όταν επανηχογράφησαν τα φωνητικά με τον αντικαταστάτη του, Paul Laine. Τελικά η Epic αποφάσισε ότι ήταν στο συμφέρον της να μην κυκλοφορήσει το άλμπουμ, κι έτσι η "κατσαρίδα" μπήκε στο ράφι. Η συνεργασία της μπάντας με την εταιρία διακόπηκε, ενώ και ο Timmons έφυγε, κυνηγώντας σόλο καριέρα.


Παρόλα αυτά, ο Ravel συνέχισε παρέα με τον West, δημιουργώντας την Low Dice Records και μπαίνοντας στο στούντιο. Το Dawn (1995) ήταν ένας δίσκος αρκετά θλιμμένος και εσωστρεφής, αρκετά μακριά από το χαρακτηριστικό ύφος της μπάντας, εκφράζοντας ίσως έτσι την διάθεσή τους για τα τεκταινόμενα. Το άλμπουμ διακινήθηκε μέσω του fan club, της ιστοσελίδας και του newsletter της μπάντας, ενώ με τη βοήθεια του μπασίστα Scott Brown βγήκαν σε περιοδεία στις ΗΠΑ.


Το Four the Hard Way (1998) σηματοδότησε την επιστροφή τους στον γνώριμο ήχο, ενώ στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν δύο μέλη της αυθεντικής σύνθεσης, ο Timmons και ο Smith. Το άλμπουμ βρήκε θετική ανταπόκριση, και μια νέα περιοδεία ακολούθησε την κυκλοφορία του. Επιτυχία είχε και ο επόμενος δίσκος, The Return of the Great Gildersleeves (2000).


Την επόμενη χρονιά και σε συνεργασία με τη Sony ήρθε η στιγμή της κυκλοφορίας του Cockroach (2001) με κάτι ίσως μοναδικό στα rock χρονικά: βγήκε σε διπλή έκδοση, με το ένα δισκάκι να περιέχει τα φωνητικά του του Poley, ενώ ο άλλος ακριβώς τα ίδια τραγούδια με τη φωνή του Laine, καθώς το φωνητικό track είχε ηχογραφηθεί δύο φορές. Η υποδοχή του υπήρξε θερμότατη και είναι κρίμα που κυκλοφόρησε με 8 χρόνια καθυστέρηση, γιατί πολλοί μίλησαν για τον καλύτερο δίσκο τους.


Κάποια επιπλέον αναγνωρισημότητα ίσως προσέθεσε και το ντουέτο που έκαναν με τον Bon Jovi στη ταινία του Leslie Nielsen "Santa Clause 2" (2002) με το κομμάτι "Naughty Naughty Christmas". Το 2004 επέστρεψε και ο παλιός τραγουδιστής τους, Ted Poley, αν και το live άλμπουμ τους Live and Nude (2005) περιέχει ηχογραφήσεις από το 2003 με τη φωνή του Laine.


Δισκογραφία
1989 - Danger Danger s/t
1990 - Down and Dirty Live EP
1991 - Screw It!
1995 - Dawn
1998 - Four the Hard Way
2000 - The Return of the Great Gildersleeves
2001 - Cockroach
2003 - Rare Cuts
2005 - Live and Nude

0 comments: