Vain

Posted by universechild On Oct 10, 2011 0 comments



Οι Vain είναι μια ακόμη από τις πολλές μπάντες που ξεκίνησαν στα μέσα των 80s, όταν το Καλιφορνέζικο rock ήταν στα ντουζένια του. Ίσως ένοιωθαν και λίγο σαν "εξόριστοι" στην αρχή της πορείας τους καθώς έπαιζαν στην Bay Area του San Francisco (αν αναρωτιέστε για ποιο πράγμα είναι γνωστή η Bay Area του San Francisco, μάλλον λάθος κείμενο διαβάζετε!)


 




Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους No Respect το 1989 με την Island Records, και το single του Beat the Bullet (μαζί με το συνοδευτικό βίντεο) είχαν κάποια επιτυχία, και η μπάντα βγήκε σε ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Skid Row.


Παρά το αξιόλογο υλικό τους ίσως δεν είχαν αυτό το "κάτι" που θα τους έκανε να ξεχωρίσουν ανάμεσα στις αμέτρητες μπάντες της εποχής, και η εταιρία τους Island Records "έσπασε" το συμβόλαιό τους προτού κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος. Ήταν 1991, και η εποχή ήταν δύσκολη για όλους εκτός από τα πολύ μεγάλα ονόματα του είδους.








Με την αποχώρηση δύο βασικών μελών (West και Rickard) και την προσχώρηση του drummer Steven Adler (Guns N'Roses) η μπάντα κινήθηκε για λίγο ως Roadcrew, αλλά σύντομα διαλύθηκε.


Λίγο αργότερα μαζί με τον West κυκλοφόρησαν μόνο στην Ιαπωνία το Move On It (1994), ενώ λίγο αργότερα και το αρκετά καλό Fade (1995).





Ο Ιθύνων νους της μπάντας Davy Vain κυκλόφόρησε σόλο δίσκο το 2000, ενώ το ενδιαφέρον για τη μπάντα αναθερμάνθηκε το 2005 με την επανακυκλοφορία του ντεμπούτου τους από την Gott Discs. Μια περιοδεία στην Βρετανία είχε επιτυχία, όπως και ο καινούριος τους δίσκος μετά από μια δεκαετία, το On The Line (2005).


To 2009 ο Davy Dain κυκλοφόρησε επίσημα μέσω του δικού του label, Jackie Rainbow Records, κόπιες του "χαμένου" δίσκου του 1991.






Δισκογραφία
  • 1989 - No Respect
  • 1991 - All Those Strangers (2009)
  • 1994 - Move On It
  • 1995 - Fade
  • 2000 - Davy Vain - In From Out Of Nowhere
  • 2005 - Down The Line

0 comments: