Pink Rose

Posted by universechild On Mar 4, 2011 0 comments


Οι Pink Rose μπορούν να θεωρηθούν ως μια glam "παρένθεση" στην πορεία των σχετικά άγνωστων εκτός Γαλλίας Attentant Rock ("Rock Attack"), αλλά ο μοναδικός δίσκος που κυκλοφόρησαν είναι πραγματικά ένα πολύ καλό δείγμα AOR/ μελωδικού rock που λοξοκοιτάζει προς το metal.

Photobucket Photobucket


Οι Attentum Rock ξεκίνησαν στα τέλη των 70s/αρχές 80s και κυκλοφόρησαν κάποια αρκετά αξιόλογα άλμπουμ σε ύφος αρκετά κοντά στο NWOBHM (σε σημεία maiden-ίζουν), με το "twist" της υπόθεσης οι στίχοι, που ήταν στα μητρική τους γλώσσα! Οι δύο πρώτοι δίσκοι είναι αξιόλογα δείγματα γαλλικού (κυριολεκτικά) heavy metal, αλλά στον τρίτο αποφάσισαν να το γυρίσουν στα αγγλικά. Αυτό βέβαια δεν τους βοήθησε και πολύ, και παρέμειναν ένα cult όνομα.

Με την φυγή του βασικού κιθαρίστα Hervi Raynal τα υπόλοιπα μέλη (Marc Quee - φωνή, Fabrice Fourgeau - κιθάρες, Pierre Brimond - μπάσο και Thierry Gaulme - τύμπανα) μετονομάστηκαν σε Pink Rose με νέο look και ήχο, και κυκλοφόρησαν το πολύ Just What You Needed (1986). Λίγο αργότερα μέσα στα 80s η μπάντα διαλύθηκε, ο Marc Quee κυκλοφόρησε και ένα single ("Queen of the Night") που είχε κάποια επιτυχία.

Μέσα στα 00s η βασική σύνθεση των Attentum Rock (δηλαδή οι Pink Rose με τον Raynal) επανενώθηκε, και έκτοτε τα καταφέρνουν μια χαρά, αλλά σε πιο "χαλαρό" θα λέγαμε επίπεδο με ζωντανές εμφανίσεις στη χώρα τους (και όχι μόνο). Έχουν και σελίδα στο myspace.

Δισκογραφία Pink Rose


1986 - Just What You Needed


Δισκογραφία Attentum Rock


1980 - Blouson Noir (single)
1981 - Attentat Rock s/t

1984 - Le Gang des Saigneurs

1985 - Strike

0 comments: