Vixen

Posted by universechild On Feb 18, 2011 0 comments

Photobucket

Οι Vixen είναι φυσικά η πιο γνωστή all-female Hard Rock μπάντα, και από τις ελάχιστες περιπτώσεις συγκροτήματος όπου όλα τα μέλη, χωρίς εξαίρεση, ήταν πάντα θηλυκού γένους. Η κλασική τετράδα των Jan Kuehnemund (κιθάρα), Roxy Petrucci (τύμπανα), Janet Gardner (φωνητικά) και Share Pedersen (μπάσο) γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα τέλη των 80s/αρχές 90s, με δύο άλμπουμ στο ενεργητικό της θεωρείται ως η "κλασική" περίοδος της μπάντας, αλλά με τη πάροδο των χρόνων και σε διάφορα reunions το όνομα Vixen χρησιμοποιήθηκε από διάφορους συνδυασμούς μελών.

Ιθύνων νους της μπάντας είναι η κιθαρίστρια Jan Kuehnemund, η οποία δημιούργησε τη μπάντα στη Μινεσότα στις αρχές των 80s, όταν πήγαινε ακόμη σχολείο. Χτίζοντας το κοινό της με συνεχή live, και με την προσθήκη της τραγουδίστριας Janet Gardner, η μπάντα μετακινήθηκε στο LA, ενώ εμφανίστηκε και στην ταινία Hardbodies ως Diaper Rash (1984).
Σημαντική προσθήκη στο line-up ήταν η Roxy Petrucci στα τύμπανα. Η Roxy, μαζί με την αδερφή της Maxine, έπαιζαν μέχρι τότε στους Madame X (συνολικά κυκλοφόρησαν ένα δίσκο, το αρκετά καλό We Reserve the Right). Με την Pia Miacco στη θέση του μπάσου, οι Vixen ηχογράφησαν το πρώτο τους demo (με τα κομμάτια "Leave Me Alone", "Waiting For You" και "You Oughta Know By Now") το οποίο και τους εξασφάλισε συμβόλαιο με την EMI. Στο μεταξύ η θέση του μπάσου έμεινε πάλι κενή, και η τετράδα συμπληρώθηκε με την Share Pedersen.

Photobucket Photobucket Photobucket

Οι ηχογραφήσεις για το ντεμπούτο τους Vixen (1988) έγιναν με την βοήθεια και την επίβλεψη του Richard Marx, ο οποίος είναι και ο συνθέτης και παραγωγός του μεγάλου τους hit "Edge of a Broken Heart". Χωρίς να φτάσουν τα μεγέθη των πιο μεγάλων ονομάτων της εποχής, οι Vixen έτυχαν πολύ θερμής υποδοχής με το άμεσο και καθαρόαιμο Hard Rock τους, και κομμάτια όπως το Broken Heart και το Love Is A Killer έγιναν μεγάλα hit. Μεταξύ άλλων, έπαιξαν και support στους Ozzy Osbourne, Scorpions και Bon Jovi (δεν είναι και λίγοι εκείνοι που τους έλεγαν "θυληκοί Bon Jovi"). Το Rev It Up (1990) είχε επίσης κάποια επιτυχία, αλλά μετά από μια εκτενή περιοδεία που κράτησε ένα χρόνο, η μπάντα διαλύθηκε, καθώς υπήρξαν κάποιες διαφωνίες. Έπαιξε σίγουρα ρόλο και το γεγονός ότι οι εποχές δεν ήταν οι καλύτερες για τον ήχο των 80s.

Photobucket

Η πρώτη επανένωση έγινε το 1997 από τις Roxy Petrucci και Janet Gardner, οι οποίες μαζί με την Gina Stile (κιθάρα) και Rana Ross (μπάσο) κυκλοφόρησαν το Tangerine (1998). Σε κάποια από τις περιοδείες συμμετείχε και η αδερφή της Roxy Petrucci, Maxine, στο μπάσο, αλλά υπήρξαν νομικά προβλήματα με την Kuehnemund η οποία τους έκανε μήνυση για τη χρήση του ονόματος.
Το 2001 έγινε μια δεύτερη "κανονική" επανένωση με τις Kuehnemund / Petrucci / Gardner και την Pat Holloway στο μπάσο, αλλά δυστυχώς δεν κράτησε για πολύ, με εξαίρεση μια εμφάνιση που έκαναν όλες μαζί για το Bands Reunited του καναλιού VH1 το 2004.

Η Kuehnemund συνέχισε (και συνεχίζει ακόμη) με τις Jenna Sanz-Agero (φωνητικά), Lynn Louise Lowrey (μπάσο) και Kathrin "Kat" Kraft (τύμπανα), με τις οποίες ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το live CD/DVD Live in Sweden (2006) και το άλμπουμ Live & Learn (2006).

Δισκογραφία:
  • 1988 - Vixen
  • 1990 - Rev It Up
  • 1997 - Tangerine
  • 1999 - The Best of Vixen: Full Throttle
  • 2004 - Works
  • 2006 - Live & Learn (Live)
  • 2006 - Extended Versions
  • 2009 - Live in Sweden

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

0 comments: