Lionsheart

Posted by universechild On Feb 12, 2011 0 comments

Lionsheart
Κατ'αρχήν προσοχή στο όνομα: Οι Lionsheart δεν έχουν καμμία σχέση με τους Lionheart, το "s" κάνει τη διαφορά! Οι παλαιότεροι Lionheart από την Βρεταννία δημιουργήθηκαν το 1980 και δυστυχώς δεν είχαν μεγάλη τύχη με μόλις ένα άλμπουμ στο ενεργητικό τους, ενώ οι (επίσης Βρεταννοί) Lionsheart είναι μια μπάντα των 90s, με ήχο όμως που μοιάζει ως μια σύνοψη της αμέσως προηγούμενης δεκαετίας στα καλύτερά της.
Δημιουργήθηκαν το 1993 από τον τραγουδιστή Steve Grimmett, γνωστό από τους Grim Reaper. Με αρχικά μέλη τους δίδυμους Mark και Steve Owens στις κιθάρες, τον Anthony Christmas στα drums και Graham Collett (πλήκτρα) κυκλοφόρησαν κάποια demo σε ένα καθαρά classic rock ύφος. Το αρχικό αυτό line-up δεν κράτησε και πολύ, και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εποχή αυτή ήταν ίσως Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ που υπήρξε ποτέ για την δημιουργία μιας νέας hard rock μπάντας, ειδικά στον άξονα ΗΠΑ-Βρετανία.
 
1993 - Lionsheart1994 - Pride In Tack
 
Όπως συνέβη και με άλλους rocker, η επιτυχία τους ήρθε εξ ανατολής καθώς τα Lionsheart (1993) και Pride In Tact (1994) (μανία αυτοί οι Άγγλοι με τα λογοπαίγνια - από που να αρχίσεις με αυτόν τον τίτλο!) σημείωσαν αξιόλογες πωλήσεις στην Ιαπωνία. Δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε και οι τελευταίοι που κυκλοφορούν live δίσκο από ηχογραφήσεις εκεί, αν και το Rising Sons - Live in Japan (2000) κυκλοφόρησε αρκετά χρόνια μετά την περιοδεία από την οποία έγιναν οι ηχογραφήσεις (1993).
 
1998 - Under Fire 2000 - Rising Sons - Live in Japan 1993
 
Ο τρίτος δίσκος τους επρόκειτο να κυκλοφορήσει το 1995, αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις εξ αιτίας νομικών προβλημάτων με την εταιρία τους. Το Under Fire (1998) δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά και η μπάντα διαλύθηκε προσωρινά. Ο Grimmett δημιούργησε τους Pride (κάνει μπαμ ότι πρέπει να του άρεσαν πολύ οι White Lion!). Το 2000 κυκλοφόρησε το live που προαναφέρθηκε με αρκετά θερμή υποδοχή, και ο Grimmett με την παρέα του ετοίμασε το αυτοχρηματοδοτούμενο Abyss (2004), το οποίο στην Αμερική κυκλοφόρησε μόνο ως ψηφιακή αγορά (δηλαδή download επί πληρωμή). Αυτός είναι και ο τελευταίος μέχρι στιγμής δίσκος ως Lionsheart.

2004 - Abyss
Ο Grimmett βέβαια έμεινε δραστήριος σε διάφορα project και κυρίως ως The Steve Grimmett Band (με το όνομα αυτό κυκλοφόρησε το Personal Crisis του 2007) και GrimmStine (ένας ακόμα δίσκος). Δεν είναι γνωστό αν ποτέ θα κινηθεί ως Lionsheart ξανά, αλλά σίγουρα οι Grim Reaper έχουν προτεραιότητα.
 
Δισκογραφία:
  • 1993 - Lionsheart
  • 1994 - Pride In Tact
  • 1998 - Under Fire
  • 2000 - Rising Sons - Live in Japan 1993
  • 2004 - Abyss
 

0 comments: