Hurricane

Posted by universechild On Mar 2, 2009 0 comments


Με ένα όνομα που παραπέμπει σε Scorpions και έναν ήχο σε Whitesnake των 80s, οι αδίκως παραγνωρισμένοι Hurricane είναι πιο γνωστοί ως το συγκρότημα που έκαναν τα δύο μικρά αδέρφια των Carlos Cavazo και Rudy Sarzo από τους Quiet Riot. Γνώρισαν κάποια επιτυχία στο δεύτερο μισό της δεκαετίας με το δυνατό hard rock τους για να διαλυθούν και αυτοί περίπου στις αρχές των 90s. Επανενώθηκαν (με άλλη μορφή) για ένα άλμπουμ στις αρχές των 00s, ενώ και πιο πρόσφατα ακούστηκαν κουβέντες για κανονική επανένωση.


Οι Robert Sarzo (κιθάρα) και Tony Cavazo (μπάσο) γνωρίστηκαν στις αρχές των 80s από κανέναν άλλον παρά τον Kevin DuBrow των Quiet Riot. Κάποια στιγμή το 1985 αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους μπάντα, και η σύνθεση συμπληρώθηκε με τους Kelly Hansen (φωνή) και Jay Schellen (τύμπανα).




Το πρώτο τους μίνι-άλμπουμ Take What You Want (1985) ηχογραφήθηκε με δικά τους έξοδα και κυκλοφόρησε ανεξάρτητα και ήταν ένα πραγματικά καλό ντεμπούτο όπου όλα σχεδόν τα κομμάτια (αν αφαιρέσεις κάτι instrumental πειραματισμούς) είναι ένα και ένα, όπως το ανθεμικό "Hurricane" ή το υποβλητικό "It's Only Heaven". Η κυκλοφορία του συνοδεύτηκε με εντατικές περιοδείες και συμμετοχή σε live, μεταξύ άλλων και με τους Stryper, τόσο το 1986 όσο και το 1987 στην τουρνέ "To Hell With The Devil". Δεν άργησαν να φτάσουν στο στόχο τους και τελικά πέτυχαν συμβόλαιο με την εταιρία που είχε και τους Stryper, την Enigma. Το ακόμη καλύτερο Over The Edge (1988) που κυκλοφόρησαν με την Enigma έμελλε να είναι η μεγάλη επιτυχία τους, με το "I'm On To You" να μπαίνει στο top-40.




Ωστόσο, αποχώρησε το 1989 ο Sarzo και αντικαταστάθηκε από τον Doug Aldrich (ex-Lion). Με τη σύνθεση αυτή κυκλοφόρησαν το πιο εμπορικό Slave to the Thrill (1990), το "διαστροφικό" εξώφυλλο του οποίου φυσικά λογοκρίθηκε, αλλά ο Alrdich σύντομα τους άφησε για να πάει στους House of Lords, και η μπάντα διαλύθηκε. Ο Aldrich αργότερα έπαιξε και με τους Whitesnake.


Στο ενδιάμεσο ο Schellen ήταν απασχολημένος με ηχογραφήσεις και περιοδείες τόσο των Unruly Child όσο και των Sircle of Silence, ενώ ο Hansen δούλευε πολύ ως session μουσικός. Κάποια στιγμή ο Schellen ζήτησε από τον Hansen να τον βοηθήσει με το δεύτερο άλμπουμ των Unruly Child, και οι δυο τους γρήγορα αποφάσισαν να κινηθούν ξανά ως Hurricane.




Το νέο line-up των Hurricane με την προσθήκη των Sean Manning (κιθάρα) και Larry Antonino (μπάσο) κυκλοφόρησε το Liquifury (2001). Στο άλμπουμ συμμετείχαν ως session και οι κιθαρίστες Randall Strom και Carlos Villalobos, με τον δεύτερο να συνυπογράφει το κομμάτι στο οποίο συμμετέχει. Μετά από αυτό o Schellen μπήκε στους Asia και o Hansen στους Foreigner. Παράλληλα, επανεκδόθηκε και το Take What You Want με bonus υλικό. Προσωπικά βέβαια μας αρέσουν περισσότερο οι επανεκδόσεις που έχουν το αυθεντικό εξώφυλλο, απλά επειδή είναι το αυθεντικό, ενώ το καινούριο artwork που το προμοτάρει μπορεί να έχει τη μορφή slipcase έξω από το κουτάκι. Μικρό το "κακό".


Υπήρξαν φήμες πίσω στο 2007 για επανένωση της μπάντας από τον Robert Sarzo, χωρίς να είναι σαφές αν θα είναι η αυθεντική σύνθεση (είναι πιθανό πάντως).


Δισκογραφία1985 - Take What You Want1988 - Over the Edge1990 - Slave to the Thrill2001 - LiquifuryTake What You Want (remastered)

0 comments: