XYZ

Posted by universechild On Apr 19, 2011 0 comments


Οι XYZ ξεκίνησαν από τα μέσα των 80s ως μια club μπάντα, και συγκεκριμένα παίζοντας στο γνωστό rock nighclub του Los Angeles "Whiskey" (στο οποίο έχουν ηχογραφήσει live αρκετοί hard rockers, όπως οι Shark Island). Μέλη στην αρχική αυτή περίοδο ήταν οι Terry Ilous (φωνητικά), Bobby Pieper (κιθάρες), Patt Fontaine (μπάσο) και Joey Pafumi (τύμπανα). Ένα "μικρό" και "cult" όνομα, που
 
1989 - XYZ s/t
Στις ηχογραφήσεις του πρώτου δίσκου τους μαζί με τους σταθερούς Ilous και Fontaine συμμετείχαν στις κιθάρες ο Mark Diglio και στα τύμπανα ο Paul Monroe. Το XYZ (1989) θυμίζει πάρα πολύ Dokken, κάτι σίγουρα όχι τυχαίο καθώς ο Don Dokken ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή. Βοηθάει και η φωνή του Ilous, καθώς ο τρόπος που τραγουδάει θυμίζει τον Don σε σχεδόν εγκληματικό βαθμό!

Ο δίσκος περιείχε τα hits "Inside Out" και "What Keeps Me Loving You" (τα οποία συνοδεύτηκαν και με μουσικά βίντεο), είχε κάποια μικρή επιτυχία και η μπάντα συμμετείχε σε μια περιοδεία με τους Enuff Z'Nuff και τον Alice Cooper.

1991 - Hungry
Για τον δεύτερο δίσκο συνεργάστηκαν με την Capitol, αλλά το Hungry (1991) δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, παρά το ότι ήταν αξιόλογος δίσκος και ένα βήμα μπροστά, χωρίς τις τόσο σαφείς αναφορές στους Dokken του πρώτου δίσκου. Αν μας επιτραπεί μια γνώμη, σε εκείνες τις εποχές το εξώφυλλο έπαιζε μεγάλο ρόλο στην αγορά ενός δίσκου, και αυτό το έκτρωμα σίγουρα απώθησε αρκετούς υποψήφιους αγοραστές.

Οι Diglio και Monroe εγκατέλειψαν τη μπάντα και  για τις περιοδείες αντικαταστάθηκαν από τους Tony Burnett και Joey Shapiro, αλλά με το τέλος της περιοδείας η μπάντα διαλύθηκε.

Έκτοτε η μπάντα έχει κατά καιρούς επαναδραστηριοποιηθεί, κυκλοφορώντας κάποια άλμπουμ και παίζοντας στο φεστιβάλ Rocklahoma.

Δισκογραφία
  • 1989 - XYZ
  • 1991 - Hungry
  • 2003 - Letter To God
  • 2005 - Rainy Days
  • 2005 - Forbidden Demos (συλλογή)
  • 2008 - Best of XYZ
2003 - Letter To God

0 comments: