Grim Reaper

Posted by universechild On Dec 1, 2012 0 comments



Cult NWOBHM με υψηλή δημοτικότητα στην Ελλάδα; Που ξανακούστηκε; Οι Grim Reaper είναι γνωστοί για τη κιθαριστική δουλειά του Nick Bowcott και τη φωνάρα του Steve Grimmett, και τους τρεις πολύ καλούς δίσκους που κυκλοφόρησαν στα 80s.

Γεννήθηκαν το 1979 στο Droitwich της Αγγλίας από τον κιθαρίστα Nick Bowcott και, όπως και οι υπόλοιποι, την έψαχναν στο underground, μέχρι που αναδείχθηκαν στο Battle of the Bands στις αρχές των 80s, ανάμεσα σε 100 άλλες μπάντες. Υπέγραψαν με την Ebony Records για το ντεμπούτο LP τους See You In Hell (1984) και χωρίς να χάσουν χρόνο το ακολούθησαν με το εξίσου δυνατό Fear No Evil (1985).

 
Όμως, διαφωνίες και προβλήματα με την Ebony οδήγησαν στην καθυστέρηση της κυκλοφορίας του τρίτου δίσκου, Rock You To Hell, ο οποίος κυκλοφόρησε τελικά απευθείας μέσω του διανομέα τους, RCA, το 1987. Ενώ ένας τέταρτος δίσκος με τον φημολογούμενο τίτλο-σιδηρόδρομο Nothing Whatsoever To Do With Hell ήταν ήδη στα σκαριά, νέα προβλήματα με την Ebony ($$$, μιας και δε βρίσκω το σήμα της στερλίνας) οδήγησαν στην πρόωρη διάλυση της μπάντας το 1988.

Είναι γνωστό πως ο Grimmett συνέχισε με δικές του μπάντες και project όπως τους Onslaught και τους Lionsheart. O Bowcott δούλεψε ως αρθρογράφος και συνεργάτης μουσικών περιοδικών όπως το Circus και το Guitar World.

Ο Steve Grimmett είναι επίσης η ψυχή και του πρόσφατου "reunion" της μπάντας το 2006, καθώς είναι ο μόνος που έχει μείνει από την κλασική περίοδο της μπάντας.

Δισκογραφία
1984 - See You In Hell
1985 - Fear No Evil
1987 - Rock You To Hell

0 comments: