Shok Paris

Posted by universechild On Oct 30, 2012 3 comments


Αληθινά obscure, τόσο obscure που δεν υπάρχουν καν στην wikipedia, αλλά και κρυμμένο διαμάντι από τα βάθη των 80s, οι σχετικά πρόφατα επανενωμένοι Shok Paris από το Cleveland του Ohio.

Δημιουργήθηκαν το 1982 (όλα τα ωραία εκείνη τη χρονιά ρε;) και λίγο αργότερα με την προσθήκη του Vic Hix στη φωνή ηχογράφησαν (μέσα σε δύο μόλις μήνες) το αλήτικο και τσαμπουκαλεμένο Go For The Throat (1983). Το 1987 κυκλοφόρησαν τον πιο χαρακτηριστικό και θεωρούμενο ως καλύτερο δίσκο τους, το Steel and Starlight, το οποίο και τους έκανε γνωστούς σε ευρύτερο κοινό και στις εταιρίες. Με το Concrete Killers (1989) έφτασαν μέχρι και να έχουν ένα δικό τους βίντεο στο youtube των 80s, το MTV, με το The Heat and the Fire. Δυστυχώς όμως τους πήρε η μπάλα με το "ξεκαθάρισμα" που έγινε εκείνη την εποχή σε ότι αφορά το metal και η μπάντα διαλύθηκε.



Ενδιαφέρον παρουσιάζει βέβαια και η εκτός Shok Paris παρουσία κάποιων από τα μέλη, όπως οι Aftershock του Vic Hix και οι Zone Eleven του Ken Erb.

Τα ιδρυτικά μέλη που έχουν απομείνει στην σημερινή, επανενωμένη, μορφή της μπάντας είναι ο κιθαρίστας Ken Erb και ο τραγουδιστής Vic Hix. Οι Eric Marderwalk (κιθάρες) και Kel Berkshire (μπάσο) αντικαταστάθηκαν από τους John Korzekwa και Ed Stephens ενώ στη θέση του πρώτου drummer, Bill Sabo, ο οποίος απεβίωσε το 2007, είναι ο Bill Sabo.

Σαν χιουμοριστική νότα, σύμφωνα με το rockoverdose.gr, όσο οι ακροατές ενθουσιάστηκαν με την εμφάνιση τους στο Up The Hammers, τόσο η μπάντα ενθουσιάστηκε με τις Ελληνίδες και το γεγονός ότι φορούν μαύρες μπότες (ε αν κρίνουν από κοινό μεταλλάδων, τι θα φορούσαν!)


Επίσημες Κυκλοφορίες
  • 1984 - Go for the Throat
  • 1987 - Steel and Starlight
  • 1989 - Concrete Killers
  • 2004 - Z-Rock: Live in Dallas 1984


3 comments:

honeybutterlover said...

Γαματη μπαντα-και γαματο μπλογκ επισης.
Ξεχασες να αναφερεις την ταινιαρα "The Hidden" του 1987 οπου ακουγονταν οι τυπαδες στην αρχικη σεκανς της ταινιας,οπου τσακιζε κοκκαλα.Εγω εκει τους πρωτακουσα,στη βιντεοκασεττα της ταινιας ,1989 και λιγες μερες μετα αγορασα το steel and starlight απο τα αζητητα(ω ναι!) αντι 500 δρχ...
Αχχχ ερμα μου νιατα.

Κιμμέριος said...

Ωραία μπάντα οι Shok Paris. Πολύ ευχάριστο και το γεγονός της επαναδραστηριοποίησης σου. Περιμένω και άλλες αναρτήσεις. Χαιρετισμούς!

universechildren said...

Ευχαριστούμε παιδιά!

honeybutterlover, ασυγχώρητη παράλειψη καθώς γουστάρουμε cult ταινίες των 80s! Θα επανέλθουμε στο θέμα!

ΚΙΜΜΕΡΙΕ, πάει καιρός, σ ευχαριστούμε για το καλωσόρισμα. Χαιρετισμούς :)