VIDEOS AND THEIR BLOCK

Posted by universechild On Jul 13, 2012 0 comments






Αυτό είναι ένα από τα βίντεο που αγαπάμε, όχι επειδή είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά λόγω της στιγμής που δημιουργήθηκε και "μοιράστηκε". Η καλύτερη φίλη μου, με την οποία μοιραζόμαστε όχι μόνο το blog, αλλά και αγάπη για τις ιστορίες του Howard και τον Κόναν, ενθουσιάστηκε, και ακόμα και το συγκρότημα μας έκανε τη τιμή να βάλει στο site τους. Όσοι το είδαν, γούσταραν, και έγραψαν σχόλιο: ευχαριστούμε.



Ναι, δεν φαίνεται το βίντεο. Είναι το Conan Saga των Αυστραλών Knightmare.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ


WHAT THE FUCK


Δεν είναι σπουδαίο πράγμα τα βίντεο αυτά - πολλοί fan φτιάχνουν καλοφτιαγμένα αποτελέσματα. Το "δέσιμο" της κινούμενης εικόνας (από προϋπάρχουσες ταινίες) με τον ήχο θέλει και αυτό την "τέχνη" του, αλλά είναι στην ουσία "fan art" - κάτι που φτιάχνεται με όπλο την αγάπη και σκοπό το "ηθικό" κέρδος: το να αρέσει σε εσένα τον ίδιο και σε φίλους, όπως και σε ανθρώπους online που τους αρέσει η μουσική αυτή. Με ένα καλό σχόλιο και ένα χαμόγελο "πληρώνονται" αυτά.




Εννοείται πως δεν βγάζεις λεφτά στην πλάτη της Universal, της Warner, ή των δισκογραφικών που κυκλοφόρησαν τη μουσική. Ειδικά αν σκεφτείς ότι συνήθως είσαι τυχερός αν ένα τέτοιο fan art έχει 1.000 views σε μερικούς μήνες (τα "κανονικά" βίντεο μετράνε χιλιάδες ανά μέρα). Από την άλλη, τόσο το τραγούδι όσο και η ταινία που συνοδεύει "κυκλοφορούν" περισσότερο. Δωρεάν διαφήμιση από πορωμένους fan. Κακό είναι;


Η προειδοποίηση δεν είναι, χμ... big fucking deal. Συμβαίνει συχνά. Η παγκόσμια απαγόρευση όμως, worldwide block?



(Υπάρχει βέβαια και το Daily Motion)


Γιατί γίνονται αυτές οι αψυχολόγητες απαγορεύσεις;

Οι Knightmare έκαναν τιμή που έγραψαν αυτή τη κομματάρα για τη ταινία, και δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί πως ένας fan που κάθεται να φτιάξει βίντεο το κάνει από respect τόσο κυρίως στο δημιουργό της μουσικής, όσο και στις εικόνες που επιλέγει.

ΓΙΑΤΙ λοιπόν;

(Υ.Γ. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως νοιώσαμε απίστευτα μεγάλη τιμή και όταν ένα πολύ σημαντικό όνομα του Ελληνικού metal έτυχε να δει και να "μοιράσει" κάποιο από τα άλλα βίντεο μας, αρκετό καιρό πριν (κάνουμε τη γενική αυτή αναφορά επειδή δεν ξέρουμε αν θα ήθελε να αναφερθεί - ειλικρινά). Ένας μύθος της ελληνικής σκηνής ένευσε προς κάποια παιδιά που παίζουν - τον ευχαριστούμε από την ψυχή μας.)

0 comments: