ROCK OF AGES: The Movie

Posted by universechild On Jan 11, 2012 0 comments

Κάνουμε ποδαρικό με βρισιές, αλλά δεν πειράζει. Ετοιμάζουμε για λίγο αργότερα μέσα στον μήνα ένα αφιέρωμα που ελπίζουμε να φανεί ενδιαφέρον σε κάποιους, αλλά στο μεταξύ έπεσε στην αντίληψή μας στο trailer μιας ταινίας rock που κατά τα φαινόμενα ΔΕΝ είναι για rockers. Ένας φίλος (ο οποίος παίζει Gran Turismo ακούγοντας Jimmy Hendrix και AC/DC) συνόψισε λέγοντας "Η ταινία δεν θα βλέπεται".

Το Rock of Ages είναι ένα ακόμη θεατρικό μιούζικαλ που γίνεται ταινία από το Hollywood η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο '12. Καλά τα μιούζικαλ για όσους τα γουστάρουν, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε την οποιαδήποτε σύγκλιση μεταξύ του κοινού των μουσικοχορευτικών παραγωγών του Broadway, και των rockers. Είναι σαν να βάζεις μερέντα στην πίτσα, ή πεπερόνι στο παγωτό. Ασύμβατα πράγματα. Δεν μπορείς να ακούσεις το "Not Gonna Take It" των Twisted Sister από ξανθές Αμερικανιδούλες που ούτε καν γνωρίζουν για την κατάσταση η οποία οδήγησε στη σύνθεσή του.
Δεν νομίζουμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό από το κοινό που αγάπησε το μιούζικαλ γνώρισε στη συνέχεια τα αυθεντικά κομμάτια, και για να πούμε την αλήθεια, ίσως απέκτησε και την λάθος εικόνα γι αυτό που είναι και αντιπροσωπεύει η μουσική αυτή. Διαιώνιση των στερεότυπων, και άγιος ο Lemmy.

Δείτε το trailer (το οποίο κυκλοφόρησε στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη), και τα συμπεράσματα δικά σας. Πάντως ο Tom Cruise στο ρόλο του (glam) "μεταλλά" θα είναι θέαμα είτε απωθητικό, είτε χαβαλετζίδικο, ανάλογα πως θα το δεις.


0 comments: