SUPERNATURAL: The Rockin' Horror TV Show

Posted by universechild On Dec 24, 2009 0 comments




- Το δεύτερο μέρος για τους Kiss ακολουθεί.

Στο μεταξύ, αξίζει τον κόπο να ρίξουμε μια ματιά σε κάτι νέο, που έχει ήδη την στόφα του κλασικού καθώς αψηφά τις μόδες και τις τάσεις της εποχής μας, με μια όμως μόνο εξαίρεση: είναι ένα ακόμη παράδειγμα στην ατελείωτη λίστα κορυφαίων τηλεοπτικών σειρών που είναι καλύτερες από αντίστοιχες ταινίες του ίδιου είδους.

Το Supernatural είναι μια τηλεοπτική σειρά που αξίζει να αναφερθεί σε ένα blog σχετικό με ατόφιο hard rock και metal, και όχι μόνο επειδή η αγαπημένη μπάντα ενός από τους πρωταγωνιστές είναι οι AC/DC, μερικά κλασικά κομμάτια των οποίων κάνουν συχνή εμφάνιση στο soundtrack.

Πέρα από μια σειρά μυθοπλασίας με συγκεκριμένους χαρακτήρες και θεματολογία από το χώρο του "φανταστικού", του "απόκρυφου" και της μυθολογίας, το πολύ καλογραμμένο Supernatural μοιάζει ως "celebration", ως ένας φόρος τιμής στο ίδιο το heavy metal και τις θεματολογίες που το εμπλούτισαν ήδη από τις εποχές που οι Black Sabbath και οι Led Zeppelin έκαναν τα πρώτα τους βήματα.

Για να τα πάρουμε από την αρχή. Κεντρικοί ήρωες είναι τα αδέρφια Dean και Sam, τελευταίοι απόγονοι μιας "δυναστείας" (ας το πούμε έτσι) από κυνηγούς "τεράτων", διαλεγμένοι αλλά και ταυτόχρονα "καταραμένοι" να έχουν ως αποστολή την εξολόθρευση κάθε ενσάρκωσης του κακού, είτε μιλάμε για πιο "παραδοσιακές" μορφές του όπως τα κλασικά βαμπίρ, λυκανθρώπους και δαίμονες με ονομασίες από τη βίβλο, έως και δαίμονες με ονόματα από μυθολογίες πανάρχαιων λαών όπως οι Σουμέριοι. Ναι, το set-up είναι αρκετά οικείο και θυμίζει μπόλικους αντι-ήρωες της μυθοπλασίας, από τους Van Helsing και Solomon Kane έως την οικογένεια Belmont της σειράς Castlevania (αλλιώς και Akumajo Dracula στα Ιαπωνικά). Ίσως θυμίζει και προηγούμενες αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές του υπερφυσικού, αλλά η φτήνια ενός προϊόντος όπως το Charmed δεν έχει καμμία σχέση με μια παραγωγή κινηματογραφικού επιπέδου όπως το Supernatural.

Το ζήτημα είναι ότι η προσέγγιση αυτού του πολυχρησιμοποιημένου θέματος από τους συντελεστές της σειράς είναι ολόφρεσκια με χαρακτήρες που φαντάζουν πολυδιάστατοι, "ζωντανοί" και καθημερινοί παρά τα τέρατα που εμφανίζονται (για τα οποία γίνεται πολύ έξυπνη χρήση των SFX) ενώ και η ιστορία, τόσο το γενικότερο story-arc όσο και οι μικρότερες υποθέσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κεντρικοί ήρωες, ισορροπούν αξιοθαύμαστα ανάμεσα στον τρόμο, τη δράση, το χιούμορ και το ανθρώπινο δράμα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν βέβαια και το εξαιρετικό casting με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά και η γενικότερη σκηνοθεσία.

Και βέβαια, η σειρά αυτή απλά ροκάρει. Το ευρύτερο φάσμα του rock, με έμφαση βέβαια στο κλασικό hard rock και heavy metal από AC/DC (φυσικά), Black Sabbath, Led Zeppelin και Blue Oyster Cult μέχρι ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, έχει την τιμητική του, και όχι μόνο ως ηχητικό υπόστρωμα, αλλά ως μέρος του τρόπου ζωής ενός από τους δύο κεντρικούς ήρωες, του Dean. Και όχι μόνο αυτό βέβαια, αλλά το υπερφυσικό, οι μύθοι και το "απόκρυφο", αποτελούσαν πάντα βασικό κομμάτι της θεματολογίας του metal.

Θα ΕΠΡΕΠΕ να κυκλοφορήσει ένα soundtrack για την σειρά, το οποίο θα ήταν βέβαια μεγέθους ενός box set αν λάβεις υπ όψιν την πληθώρα των κομματιών που είτε ακούγονται είτε αναφέρονται, έμμεσα ή άμεσα, στα διάφορα επεισόδια. Θα ήταν σίγουρα τα CD που θα άκουγε ο Dean κάθε φορά που θα οδηγούσε το Metal Car!

0 comments: